ESO
Departament d'Ensenyament
▼ Feu CLICK aquí per desplegar menús: Darreres publicacions | Activitats | Recomanacions | Lipdub | Calendari

 Informació sobre l'ESO

 

ACTIVITATS DE REFORÇ D’ESTIU CURS 2016-17

PER ALS ALUMNES DE 1r, 2n i 3r D’ESO

 

Les vacances d’estiu són un temps per descansar de l’activitat escolar ordinària i per realitzar activitats de lleure que permetin els nois i noies desconnectar de la rutina i afrontar amb forces renovades el nou curs. Al mateix temps, el període estival també brinda una bona oportunitat per mantenir i reforçar competències bàsiques com la lectura o el raonament matemàtic, i per consolidar hàbits personals de treball i d’iniciativa personal.

És en aquest sentit que des del nostre centre volem fer una sèrie de propostes i recomanacions d’activitats d’estiu perquè les famílies pugueu facilitar als vostres fills i filles recursos apropiats perquè, de manera autònoma, puguin mantenir i reforçar aquest hàbits  de treball.

El Departament d’Ensenyament ofereix diferents recursos digitals que es poden trobar a Internet.

Recursos generals:

                        Edu365.catal web http://www.edu365.cat/eso/index.htm conté recursos per al desenvolupament de la competència comunicativa, especialment la lectura, així com recursos i activitats de les diferents matèries d’ESO.

                        .XTEC, la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya, hi trobareu recursos per treballar totes les àrees d’ESO. Entreu al web http://www.xtec.cat/lic/centre/index.htm# en “Recursos” i seleccioneu ESO.

                        Què llegeixesal web http://www.quellegeixes.cat/: espai de trobada entre lectors i lectores, amb propostes adreçades a l’alumnat d’entre 12 i 16 anys sobre lectures i sobre l’escriptura del que es llegeix.

                        Edu3.catal web http://www.edu3.cat/ conté recursos audiovisuals relacionats amb diferents àmbits, amb nombroses experiències escolars. Clicant a “cerca avançada” pots seleccionar nivell d’ESO i àrea.

Recursos de l’àmbit matemàtic:

                        Mediatecadel CREAMAT (apartat Recursos http://srvcnpbs.xtec.cat/creamat/joomla/) al web http://srvcnpbs.xtec.cat/creamat/joomla/index.php/mediateca: conté múltiples recursos matemàtics, amb enllaços orientats i comentats a materials diversos. Visiteu sobretot els recursos Àlia.

                        Famíliesdel CREAMAT (apartat Recursos http://srvcnpbs.xtec.cat/creamat/joomla/)  al web http://srvcnpbs.xtec.cat/creamat/joomla/index.php/families: idees i activitats proposades pel CREAMAT per contribuir, des de la família, a l’educació matemàtica dels fills i de les filles.

 

D’altra banda les diferents editorials publiquen diversos recursos en format paper que també són molt útils. Són recomanables els quaderns d’activitats d’estiu de les principals editorials amb les que treballem en el nostre centre: Vicens-Vives, Santillana iBurlington per anglès.

 

 

 

Click aquí per accedir a informació més recent