Recomenacions lectores...
Departament d'Ensenyament
▼ Feu CLICK aquí per desplegar menús: Darreres publicacions | Activitats | Recomanacions | Lipdub | Calendari

Webs, blogs i revistes especialitzades en literatura infantil i juvenil.

http://llibresalrepla.blogspot.com.es/2014/07/que-llegirem-recomanacions-per-lestiu.html
http://www2.rosasensat.org/pagina/els-llibres
http://www.clijcat.cat/faristol/paginas/critiques.php
http://blog.anayainfantilyjuvenil.es/wp1/?tag=lecturas-recomendadas
https://www.anagrama-ed.es/novedades

 

 

Títol: Serena
Autora: Dolors García i Cornellà

L'argument se centra en el terratrèmol de Barcelona l'any 1428. És una petita novel·la història d'àgil lectura. La protagonista és una noia de 14 anys que ha de lluitar de valent per sortir endavant, doncs ha de tenir cura de les seves set germanes. A Serena hi trobem valors tan importants com la solidaritat, l’empenta, la capacitat d’esforç i treball.

Título: Las aventuras de Spirou y Fantasio
Autores: Morvan, Yann, Munuera

¿Cómo puede un adolescente que aguanta las puertas de un hotel convertirse en el joven aventurero que conocemos? ¿Por qué escogerá conservar su traje de botones? ¿Se ha enamorado? ¿Tiene conciencia política? ¿De dónde procede su indefectible amistad con Fantasio? ¿Y quién es ese Fantasio? ¿Y Spip? Tras todas esas preguntas, se esconde un terrible trauma que nos afectará a todos.

Títol: Una ampolla al mar de Gaza
Autora: Valérie Zenatti

A Jerusalem, l'horror dels atemptats s'ha convertit en una rutina. Una noia israeliana no s'acostuma a tanta violència. Per tal de superar l'odi creu que ha de conèixer l'altra cara del conflicte, i aconsegueix posar-se en contacte amb en Naïm, un palestí de vint anys, per mitjà del correu electrònic.

 

 

Títol: Diari del tot verídic d’un indi a mitja jornada
Autor: Sherman Alexie

És una crònica de l’adolescència d’un noi de 14 anys nascut a la reserva índia de Spokane. Ens relata en primera persona la vida a la reserva plena de situacions tan terribles com hilarants. Agradarà als nois tan mancats d’una literatura que parli sense embuts, però amb la saviesa literària d’interrogar-los sobre ells mateixos. Basada en les experiències personals del seu autor, l’èxit de la novel.la va ser immediat i l’any 2007. va obtenir el National Book Award for Young People’s Literature.

 

 

Títol: Xènia, tens un whatsapp
Autora: Gemma Pasqual i Escrivà

El llibre, que ha tingut força èxit, presenta un món versemblant que presenta la vida d’adolescents frescos i naturals, uns personatges que tenen unes vides relativament normals, on la preocupació és aprovar, ser mínimament feliç i, òbviament, estimar i ser estimat. En definitiva, éssers humans que volen viure i intenten fer-ho