Crònica del Simulacre de fi de curs CFGM TES

Divendres, 5 de maig, 2017


Un altre curs arriba a la seva fi, i pels alumnes del CFGM de TES, això significa un “sprint” extra, ja que a la pressió dels exàmens finals, i al recent concurs per a alumnes de TES, hem d’afegir l’organització i realització del simulacre de final de curs.
Enguany l’escenari triat ha estat a la serra de Marina, al tros de muntanya que hi ha just pel darrera del parc de Bombers de Sta. Coloma. L’emergència simulada ha estat un accident per explosió d’una bombona de propà en el transcurs d’una acampada incontrolada per una festa “rave”. L’explosió hauria causat 1 mort i 12 ferits de diversa consideració, entre ells tres greus. I a més, a les ferides i traumes calia afegir els efectes derivats del consum de substàncies estupefaents. Han assumit aquest paper tant important pel simulacre uns quants alumnes del CFGM de Cures Auxiliars d’Infermeria, a més de la nostra companya Ana Cabellos, que també s’ha prestat a fer de víctima.

Com sempre, la caracterització dels ferits ha estat realitzada per les alumnes i professores del CF d’Imatge Personal, que han tornat a fer una feina increïble, amb un resultat realment impactant, molt realista i de qualitat professional.
Respecte del simulacre, la planificació i les tasques de coordinació han anat a càrrec dels alumnes de 2n curs de TES, en tant que el gruix de les tasques de rescat, circuits d’evacuació, control de ferits o logística han anat a càrrec dels alumnes de 1r curs. Tot i que, com algú ha expressat durant l’intercanvi d’impressions fet en acabar l’exercici, al final tothom ha resultat ser una mica “multiús”, ajudant allà on calia fer una ma.
A més, hem comptat amb la participació i suport d’Ambulàncies La Pau, que ha proporcionat una ambulància tipus SVB i d’Ambulàncies Falck, que ha proporcionat una ambulància de transport programat. Des d’aquí volem agrair la seva col·laboració, que enriqueix de manera molt substancial aquesta activitat.
L’exercici d’aquest curs ha estat més limitat que el del curs passat, en que vàrem organitzar el simulacre juntament amb un altre institut. Però, a l’hora, això ha permés una menor dispersió dels alumnes i per tant una major concentració en les tasques assignades.
En conjunt, tothom ha valorat positivament l’exercici, tant pels encerts com pels errors que es cometen, ja que és a partir d’aquests, i de les dificultats que van apareixent, que tots, alumnes i profes aprenem una miqueta cada dia.
Equip docent de TES.